Jeg ønsker tilbud

"Skal jeg fricampe - eller stå mest på bobilparkeringer?"

fricampe

Mange bobileiere foretrekker å stå på campingplasser eller andre plasser som er tilrettelagt for bobilparkering. De fleste av disse setter gjerne stor pris på å kunne koble seg på strøm og ha tilgang til vann og toalett/dusj. Og er der bobilfolk møtes treffer du garantert trivelige folk å ha det hyggelig sammen med.

En annen gruppe er fricamperne. Fricamping er for mange selve poenget med bobil, rett og slett den optimale frihetsfølelsen. Og denne gruppen bobilister vokser kraftig.

Hvis du tenker deg et liv som fricamper er det enkelte ting det er ekstra lurt å ha i bakhodet når du skal velge din optimale bobil.

Størrelsen
Alle bobiltyper egner seg for fricamping, men hvis du helst vil kjøre litt utenfor allfarvei på smale skogsveier er det smart å ikke velge blant de aller største bobilmodellene.

Strøm nok
Så er det viktig å sørge for at du har strøm nok til å fricampe mer enn et lite døgn. Sjekk derfor hva slags batteripakke som følger med bobilen du vurderer. Og kommer du frem til at batterikapasiteten bilen leveres med ikke er nok, bestill lithiumbatterier og eventuelt et solcellepanel. Da vet du at du kan nyte fricamplivet til fulle.

- Lyst til å fricampe? Her er 10 gode råd på veien, sier bobilblogger Per Vie.