Jeg ønsker tilbud

"Skal jeg benytte bobilen også om vinteren?"

vinter

Tenker du å bruke bobilen din det meste av året er det enkelte ting du skal være spesielt oppmerksom på når du velger bobil.

De aller fleste nyere bobiler vil fungere fint helt ned til 15 minusgrader. Men blir det enda kaldere, da kan vann i bobilen bli en utfordring. Sjekk derfor om bobilen du vurderer er godt egnet for vinterbruk. Det vil si at bilen er godt nok isolert rundt alt som har med vann å gjøre.

Sett deg inn i valgene du har mht varmesystem. Og her er det to varmesystemer som går igjen i de forskjellige bobilmodellene, Alde og Truma. Alde vannbåren varme er nok den mest effektfulle når du vintercamper, da det gir deg en jevnere varme hele tiden. Men vannbåren varm er det bare de største og dyreste bobilene som har.

Fordelen med Truma varmesystem er at den luftbårne varmen gjør at det går raskere og varme opp bobilen.

Varme på diesel eller gass?
Fordelen med dieselvarmer er at du ikke trenger å tenke på om du har gass nok, da varmekilden går på diesel. Effekten er omtrent den samme som med gass.

Bobilblogger Per Vie sverger til dieselvarmer. Som han sier:

«Har jeg diesel på tanken har jeg varme i bilen. Og jeg trenger ikke å bekymre meg for at gasstanken skal gå tom en kald vinternatt med 18 minusgrader»

Bli med Per Vie på norske vinterveier